ElőadókCsizmazia Géza
1975-ben született Szombathelyen. 2002-ben diplomázott az Ybl Miklós Műszaki főiskolán, majd Kapy Jenő Szakmérnöki képzésén tanult, ahol diplomadíjjal végzett. 1998-ban egy évig Erasmus ösztöndíjjal a lipcsei HTWK hallgatója volt. Tanulmányai befejezése után a Zoboki- Demeter és Társaik építészirodában, majd több kisebb vidéki irodában dolgozott, jelenleg önálló tervezőként tevékenykedik. 2005-ben Rácz Róberttel közösen elkezd épületmodellezéssel is foglalkozni, 2008-ban megalakítják a Limes model Kft-t. A modellezés-építészet kapcsolatáról tart előadásokat az Ybl-ön, BME-n?5 éve Bodza gazdája.

Debreczeni Péter
Születtem 1986-ban Budapesten. A MOME építész szakára jártam, idén végeztem. Az egyetemből fél évet a Politechnico di Milano belsőépítész szakán töltöttem. Jelenleg a MOME Design Manager képzésére járok. 2010 eleje óta az atelierarchitectsnél dolgozom.Eördögh Imre
1995-ben diplomázott a Műszaki Egyetem Építészmérnöki karán, ezt követően a Hevesi építészirodában dolgozott tervezőként, majd a Unitis Rt, és a Graphisoft Cadstudió munkatársa volt. Jelenleg az Autodesk építészeti és építőipari szoftvereinek magyarországi képviseletét látja el a TechData üzletfejlesztési menedzsereként.Tomasz Fudala (1980)
művészettörténész, varsói Modern Művészeti Múzeum kurátora. Museum of Modern Art Varsóban. “A készházak álma” című esszéje az 52. Velencei Biennálé lengyel pavilonjának katalógusában jelent meg. Írásai az Artforum-ban, a Domus-ban és számos lengyel magazinban jelentek meg. Legutóbbi, A köztünk lévő űr (Space between us) című kiállítását Stanisław Zamecznik (1909-1971) elfeledett építész, kiállítás tervező emlékének szentelte.

Földes László
Tanulmányait a Műegyetem Építészmérnöki Karán végezte, majd 1998-ban az Aalto University School of Science and Technology ösztöndíjasaként folytatta Osmo Lapponál. Később elvégezte a MÉSZ Mesteriskolát. 1989 és 1991 között Finnországban a Järvinen-Airas építészirodában dolgozott. 1994-ig Turányi Gáborral dolgozott, majd önálló építészirodát alapított. 1996-óta korrektor a Budapesti Műszaki Egyetemen.


Cristina Guadalupe
New York-ban élő spanyol építész és vizuális művész. Szerinte az építészet társadalmi eszköz. Építészeti munkáit és filmjeit Barcelonában, Párizsban és New York-ban is kiadták, illetve kiállították.
Hél?ne Guenin
2008 óta a metz-i Pompidou Központ vezető kurátora. Laurent Le Bon-nal együttműködve, ő felelős a kiállítási projektekért és azok előadóművészetekkel való kapcsolatáért, melyeknek két erre a célra biztosított helység (előadóterem és stúdió) ad helyet. 2002 és 2008 között a Frac Lorraine-nél dolgozott.Jószai Ágnes
1983-ban született Miskolcon. Építészmérnöki tanulmányait a Budapesti Műszaki Egyetemen, féléváthallgatással a dániai Horsensben és a Bécsi Műszaki Egyetemen végezte. Diplomáját diplomadíjjal, Junior Prima díjjal honorálták. Egy évig ösztöndíjas állással a Kulturális Örökségvédelmi Hivatalnál a Világörökség Magyar Nemzeti Bizottság Titkárságán dolgozott, jelenleg a BME Középülettervezési Tanszék DLA-képzésén tanul és tanít, a Tarka Építész Műterem tagja.

Juhász Márton András
Biokémikusként végzett médiaművész. Két éve a Kitchen Budapest médialabor művészeti és technológiai tanácsadója. Művészeti, elektronikai, biotechnológiai
projektjein túl a közös alkotás lehetőségének megteremtése érdekli leginkább. A Fab Lab Budapest általános innovációval foglalkozó közösségi műhely alapító tagja.Kalmár László
1968-ban született Budapesten. Az Ybl Miklós Műszaki Főiskolán diplomázott 1993-ban, TEMPUS ösztöndíjjal Barcelonában tanult, majd a Kapy Jenő vezette Szakmérnöki képzésen és a Mesteriskolán. 2000 óta vezető tervező a Zsuffa és Kalmár Építész Műteremben. A Mesteriskolán és a Győri Egyetemen tanít. Számos országos tervpályázat nyertese és díjazottja.


Káli Béla
építész (master degree 1999, Institut Supérieur d?Architecture Victor Horta, Bruxelles), várostervező (postgraduated 2001, ULB ? Université Libre de Bruxelles, IUAT).
Kas Oosterhuis – ONL [Oosterhuis_Lénárd] – holland építész munkatársa, a Budapesten épülő CET projektmenedzsere volt.
Jelenleg a BME/Corvinus/Trent University posztgraduális képzésben – MSc Real Estate – diplomavédésre készül, emellett tanít a budapesti Werk Akadémián.

Kendik Géza
1963-ban születtem Szombathelyen, 1988-ban végeztem a BME Építészmérnöki Karán. 1988-93-ig dolgoztam a Requat&Reinthaller&Cakman építészirodában Bécsben illetve Grazban. Az a4studio építésziroda alapítása óta (1992) itt dolgozom vezető tervezőként, tulajdonosként.
Lánszki Csenge
1991-ben született Debrecenben, tanulmányait Budapesten végezte. Másodéves hallgató a bécsi Iparművészeti egyetem építész karán, a Greg Lynn stúdióban.
Lévai Tamás
1974-ben Veszprémben született. A budapesti és helsinki műegyetemi építészeti tanulmányait diplomadíjjal befejezve a BME Középülettervezési Tanszék posztgraduális képzésének és az ÉME Mesteriskola mesterképzésének résztvevője, a végzést követően mindkét helyen tanít jelenleg is. Több nyertes pályázat után a Tarka Építész Műtermet Jószai Ágnessel közösen frissen alapították, ahol jelenleg vezető tervező. Eddigi legsikeresebb megépült munkája a Sanghaj 2010. EXPO Magyar Pavilonja. 2010-ben a két évenként odaítélt fiatal építészeknek járó Szendrői-díjjal tüntették ki.

Paul Rajakovics
A transparadiso (Barbara Holub, művész/ Paul Rajakovics, építész és urbanista) az építészet, várostervezés, valamint az urbanista és művészi beavatkozás számára létrehozott platform, melynek célja új módszerek kidolgozása a ?közvetlen urbanizmus? szellemében. A projektek a design tárgyaktól (nagyobb léptékű tervek melléktermékei) az építészetig, illetve összetett társadalmi és városfejlesztési témákig terjednek, melyeknek középpontjában a gyakorlati kutatás áll. 2001 óta Barbara Holub és Paul Rajakovics a Dérive városkutatási szaklap szerkesztőbizottságának tagjai. www.derive.at A transparadiso jelenleg egy új salzburgi városnegyed kialakításán dolgozik, melyért 2007-ben Otto-Wagner-Urban-Design díjal jutalmazták.
www.transparadiso.com

Rezi Kató Gábor
Régész, történész, illetve programozó matematikus végzettséget szerzett az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen, majd közszolgálati menedzseri diplomát a Debreceni Egyetem Vezetőképző Intézetében. 1987 óta a Magyar Nemzeti Múzeumban dolgozik, 2001 óta főigazgató-helyettesként. Hat éven keresztül volt vezető szakfelügyelő a múzeumi informatikai szakfelügyeletben, jelenleg a Múzeumi Digitalizálási Bizottság elnöke. Szakterülete az őskoros régészet, muzeológia, matematikai statisztika és a különböző adatbázisok.

Rohács Viktor
okl. építészmérnök, MBA, RIBA
Tanulmányait a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen folytatta, ahol 2000-ben építészmérnöki, 2006-ban MBA diplomát szerzett. 1999-től a Finta és Társai Építész Stúdió munkatársa, majd 2003-ban a 4D Építész Stúdió alapító tagja és irodavezetője volt. 2008 februárja óta a londoni székhelyű BFLS (korábbi nevén Hamiltons Architects) projektvezető építésze.


Rostás Zoltán (49)
építészmérnök, gazdasági mérnök, CEAA Paris-Villemin, MBA ESSEC mestertanár (BME Építészmérnöki Kar – építés-beruházás, építés-gazdaságtan tárgyak), projektigazgató (Szépművészeti Múzeum)
Schunk Szabolcs
2010-ben szereztem diplomát a BME Építészmérnöki karán. Az egyetemi évek alatt demonstrátorként tevékenykedtem először az Építészeti Ábrázolás, majd az Épületszerkezettani Tanszéken. Ezzel összefüggésben tutorként vettem részt a BME idegennyelű (angol) képzésében. 2005-2008 között Köztársasági Ösztöndíjban részesültem. 2008 óta a NARMER Építészeti Stúdiónál dolgozom, látványtervezéssel és építészeti tervezéssel foglalkozom. Társtervezőként több hazai és külföldi tervezési feladatban, illetve építészeti tervpályázatban is részt vettem. Amatőr fényképészként kiállítás fotódokumentációt készítek a NARMER Építészeti Stúdiónak; 2007-2009 között a Műhely, BME egyetemi újságának dolgoztam riporterfotósként.

Andrej Smrekar
1954-ben született, Kostanjevica na Krki-ben, a Ljubljanai Egyetemen főiskolai és egyetemi diplomát szerzett művészettörténetből 1977-ben és 1981-ben. A Forma Viva Nemzetközi Szobrászati Szimpózium kurátora, majd megszakításokkal a Božidar Jakac Művészeti Múzeum igazgatója 1977-1991-ig. 1983-tól a Harvard Tudományos és Művészeti doktori iskola ösztöndíjasa. 1991-2005 között a Szlovén Nemzeti Galéria igazgatója, munkája középpontjában az intézmény történelme és gyűjteményei állnak. Számos albumot készített kortárs szlovén absztrakt művészekről. 2003-óta a Szlovén Múzeumok Egyesületének elnöke, 2004-óta a Božidar Jakac Művészeti Múzeum kuratóriumának elnöke.

Szabó Zoltán
1996-ban diplomáztam a Budapest Műszaki Egyetem Építészmérnöki karán. 1995-től vezetem a Szateki/SZTK nevű cégemet. Kezdetben a Karácsony -Janesch műteremben, majd a Mesteriskola 19. ciklusának elvégzése után Tomay Tamásnál dolgoztam. Jelenleg a MOME DLA képzésére járok.
Számos építészeti tervpályázat készítése mellett saját tervek kivitelezésével, kiállítás építéssel és kisszériás berendezések gyártásával foglalkozom.


Tarnai Titusz
DI MSc, *1975, Budapest. Tanulmányok a Bécsi és Delfti Műszaki Egyetemen, diploma kitüntetéssel Will Alsopnál, mesterfokozat (kitüntetéssel) a Columbia Egyetem Építészet és Várostervezés szakon. 2005 Fulbright ösztöndíj, stúdiómunka több építészirodában Barcelonában, Rotterdamban és New Yorkban. Oktatási tevékenység a Buffalo Állami Egyetemen és a Bécsi Képzőművészeti Akadémián a Művészet és Építészet Intézetben. Jelenleg a Robotic Architecture kiállítás kurátora, www.titusztarnai.com.

Tuomas Toivonen
Független építész és gondolkodó. A helsinki NOW for Architecture and Urbanism alapítója, amely az építészet, az urbanisztika, stratégia és kommunikáció területein működik. Építészpályája során újságíróként, kritkusként, kurátorként, zenész előadóként, producerként és oktatóként is dolgozott.Maria Welzig
Művészettörténész, Bécs. Publikációk, filmek és kiállítások a kortárs-modern építészettel és urbanizmussal kapcsolatban.
Husszútávú kutatási projektek az ausztriai lakás-és házépítés témakörében 1968-tól.
2008/09 vendégprofesszorként fényképészeti előadásokat tart a Bécsi Iparművészeti Egyetemen.
2007 óta kutatási projektvezető az Osztrák Tudományos Akadémián. Témája: A bécsi Hofburg 1918-óta. Lakónegyedből múzeum negyed.